A2 Jersey mléko

Mléko s bílkovinou typu A2, husté a krémové, s neobvykle vysokým obsahem tuku a proteinu, a proto tolik ceněné. Poznáte to v jemnější, sametové chuti.

A2 mléko obsahuje původní typ kravské bílkoviny, který předcházel dnešnímu A1. Je to mléko, které se pilo po generace, dávno před průmyslovým šlechtěním. Právě proto je pro většinu lidí lehce stravitelné a snášené bez alergických projevů.

Mléko typu A2 se na trhu objevuje jen v malém množství, protože téměř vymizelo. Dává jej více plemen krav, ale jen Jersey má něco navíc: vyniká nadstandardní kvalitou, zejména vyšší tučností a vyšším obsahem proteinu, a tedy i jemnější, sametovou chutí.

Mléko do Mlékařky se vyrábí v malých šaržích, bez zbytečných zásahů, tradičním způsobem. Mléko není standardizované ani homogenizované, pouze šetrně pasterované.  

Tak, aby zůstalo mlékem — živým, zdravým a sametově lahodným.

Rozdíl poznáte. 

A2 Jersey mléko

samet v lahvi

A2 Jersey mléko

Benefity oproti běžnému mléku

Lehce stravitelné

Lehce stravitelné, většinou i pro lidi trpící ABKM - alergií na bílkovinu kravského mléka. Bývá dobře snášeno i u intolerance laktózy.

Snížení zánětů

A2 beta-kasein může méně aktivovat zánětlivé reakce než A1 v běžném mléce.

Více vitamínů a vápníku

Více minerálů: vápník, hořčík, draslík, fosfor a více vitamínů: A, B12 - důležité pro nervovou soustavu, bohaté na vitamín D. 

S antioxidanty

Obsahuje antioxidant vitamín E a CLA - konjugovanou linolovou kyselinu, která má antioxidační, metabolické účinky

Zdraví srdce

Má vyšší obsah omega 3 mastných kyselin pro podporu zdraví srdce a snížení zánětu.

Krása a zdraví kostí, svalů

Vyživuje vlasy a pleť. Pomáhá budovat a udržovat zdravé, silné kosti a svaly díky vyššímu obsahu proteinu, vápníku a vit. D.

Celkově má vyšší energetickou hodnotu, ale i přirozeně bohatší nutriční složení


Volba pro náročné. Pro baristy, kteří umí vyniknout.

A2 Jersey mléko je pro baristy něco nového, teprve ho objevují: pevnější textura, plastičtější latte art a sametová plnost, která prohlubuje chuť kávy.

A2 Jersey mléko vytváří díky nadstandardní přirozené tučnosti 5% jemnou, stabilní mikropěnu, která výborně drží strukturu a reaguje přesně na práci s párou. Mléko se chová čitelně – dovoluje čistou práci s latte artem, bez oddělování mléka a pěny a umožňuje pevnější, vyšší a plastičtější kresbu. V šálku se chová klidně – pěna se nerozpadá, nápoj zůstává kompaktní až do posledního doušku.

V chuti se tuk nepodbízí, ale pracuje. Prohlubuje kávový profil, zaobluje kyseliny a přidává nápoji sametovou plnost bez pocitu těžkosti. Výsledek působí bohatě, ale čistě – tak, aby vynikla samotná káva. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



.





.

.


.